מה צריך כדי לבנות אולפן ביתי
אנשים רבים חולמים על אולפן ביתי מקצועי, אולפן שבו הם יוכלו להקליט את עצמם שרים או מדובבים סדרות או סרטים למשל. במידה והאולפן יהיה מקצועי מספיק, ניתן יהיה גם להשכיר אותו לאנשים אחרים לפי שעות, דבר שיוכל להביא להכנסה נוספת. הרי למה לשלם סכומי עתק לאולפנים מקצועיים, כשניתן לבנות אחד כזה בבית ואולי אפילו להרוויח ממנו? יוצרים ומוסיקאים רבים מוצאים את עצמם מבלים שעות ארוכות באולפנים שגובים מהם אלפי שקלים, דבר שניתן לחסוך באמצעות השקעה חד פעמית באולפן ביתי. תארו לעצמכם לעבוד בפיג'מה בנוחות של הבית, ללא הצורך לנסוע למקומות מרוחקים ולעמוד בפקקים המייאשים. היום בזכות התפתחות הטכנולוגיה, כמעט כל אחד יכול לבנות אולפן מקצועי בבית שלו בעזרת חנות הגברה ותאורה מקצועית.
כיצד לבנות אולפן ביתי בצורה המקצועית והיעילה ביותר?
קודם כל, חשוב להבין כי לא ניתן לבנות אולפן ללא הציוד וללא הבידוד הדרוש. היום ניתן למצוא ציוד אולפני איכותי ומקצועי, במחירים סבירים יחסית. כמו כן, חשוב לדעת כי במקום החומרה היקרה שבה משתמשים ברוב אולפני ההקלטות המקצועיים, ניתן להשתמש בתוכנות אודיו משוכללות וחדישות כמו מעבדי קול באתר מיוזיקול. הדבר מאפשר להגיע לרמות גבוהות ומדויקות, בדיוק כמו באולפן רגיל. החוכמה היא לדעת בדיוק מהו הציוד שתזדקקו לו, על מה ניתן לוותר ובמה חשוב להשקיע. רק לאחר שיהיה לכם את כל הידע והמידע הרלוונטי, תוכלו לצאת ולהשיג את הציוד הדרוש במחיר ובאיכות האופטימליים ביותר.
בצד של החומרה, חשוב להשקיע במחשב אודיו בעל ביצועים חזקים וטובים במיוחד, מחשב חלש לא יצליח לעמוד בעומס העבודה ויקרוס הרבה לפני הזמן. לכן כדי להימנע ממצב שבו תאלצו לבטל הקלטות, מומלץ מראש להשקיע במחשב שמותאם בדיוק עבור המטרות האלו. כמו כן, אסור בשום אופן לוותר על כרטיס קול מקצועי, מקלדת שליטה איכותית, מוניטור אולפני, אוזניות אולפן ברמה הגבוהה ביותר ומיקרופון מושקע. חשוב להצטייד גם בתוכנת אודיו איכותית שתאפשר עריכה ושילובי אפקטים שונים.
לסיכום, על מנת לבנות אולפן ביתי יש צורך להצטייד בציוד המתאים, לרכוש תוכנת עריכת אודיו ברמה הגבוהה ביותר וכמובן לא לשכוח חדר מבודד בעל אקוסטיקה טובה.