חיישן טמפרטורה לבקרה מלאה
הבקרה על הטמפרטורה חיונית לא רק לדיירי הבית, אלא גם למפעלי התעשייה הגדולים ולמחסנים. מוצרים שונים רגישים לשינויי טמפרטורה, והם עלולים להתקלקל ולגרום להפסדים גדולים. חיישני טמפרטורה איכותיים המותקנים על גבי מכשירים משוכללים, מתריעים מפני שינויי טמפרטורה קיצוניים, וכך מאפשרים לכם לעבוד בראש שקט, בידיעה שיש מי ששומר על המלאי.
חיישן טמפרטורה – אילו סוגים קיימים היום
חיישן טמפרטורה מתחלק לשלושה סוגים עיקריים שחשוב להכיר:
- תרמוקפל – חיישן מסוג זה כולל שני חוטים העשויים ממתכות שונות. המתח החשמלי בין שני החוטים האלה משתנה בהתאם לטמפרטורה השוררת בחדר. החיישן אינו נחשב לחיישן הטמפרטורה המדויק ביותר, והוא מסוגל להבדיל בטמפרטורה הנעה בין 200 ל-1,750 מעלות.
- תרמיסטור – חיישן העשוי בדרך כלל מפולימר או מחומר קרמי. מדובר במכשיר מדויק שיכול למדוד טמפרטורה הנעה בין 90 ל-130 מעלות צלסיוס. התרמיסטורים נמצאים בדרך כלל ברכבים, מיקרוגלים או מערכות למיזוג אוויר.
- חיישן טמפרטורה התנגדותי – אחד החיישנים המדויקים והאיכותיים ביותר הקיימים היום. חיישן זה כולל חוט מתכת העטוף בזכוכית או בחומר קרמי. בדרך כלל הוא מודד טמפרטורות הנעות בין 200 ל-800 מעלות צלסיוס.
חיישן לתעשייה
כאשר בוחרים חיישן טמפרטורה לתעשייה, חשוב לוודא שמדובר בחיישן איכותי ועמיד. בדרך כלל זהו מכשיר שנועד למדוד טמפרטורה ולחות, והוא כולל מאפיינים שונים ומגוונים: יכולת התקנה קלה, 2 כניסות דיגיטליות שנועדו לצורך מגע יבש, יכולת שליחת התראות למייל כאשר יש שינויים בטמפרטורה או בלחות בחדר, הגנה על נתוני המד בעזרת סיסמה או סטנדרט SNMP. מעבר לכך, למכשיר זה ניתן להתקין יישומים שונים הכוללים בקרה על אחסון מזון, יכולת בקרה על מזגנים וכן שמירה על מקררים ומקפיאים. על כל פנים, חשוב לבחור בחברה מקצועית שמציעה חיישני טמפרטורה למפעלים ותעשיות.