באילו מקרים משתמשים ב Python
Python הינה שפת תכנות דינמית, המאפשרת להריץ תהליך או אפליקציה מסוימת באמצעות כתיבת קוד קצר במיוחד. בשנים האחרונות ניתן לראות עלייה ברמת הביקוש לפייטון במקומות העבודה השונים, בזכות היכולת של השפה לספק פתרון מהיר ויעיל לבעיות השונות. השפה עצמה קלה ללמידה, ניתן להשתמש בה בפלטפורמות שונות ועל כל מערכת הפעלה. מצד שני, ביחס לשפות נפוצות אחרות, כגון ג'אבה לדוגמא, פייטון נחשבת לשפה איטית יותר ובעלת רמת ביצועים נמוכה יותר. היום כבר מצאו פתרון לבעיה, באמצעות שילוב של השפה עם פלטפורמת אנקונדה או לחילופין שילוב של פייטון עם שפת SQL. השילוב הגאוני בין שתי השפות האלו, יכול לספק פתרון אידיאלי לכמעט כל בעיה אנליטית אפשרית.
Python – מתי נשתמש בה ולמה?
בדרך כלל, נהוג להשתמש בפייטון לצורך עבודה שקשורה לניתוח נתונים, לכן כל מי שאין לו ידע מקדים בשפה אמור לכאורה ללמוד אותה לעומק. אך למעשה, עדיף להימנע מלמידת השפה על בוריה, היות והמטרה היא לא ללמוד לתכנת אלא לעבוד עם מסד נתונים. במקרים כאלו עדיף לחסוך את הזמן הארוך הנדרש עד ללמידת השפה, ופשוט ללמוד חבילות עיקריות הקשורות לעבודה עם נתונים. חבילות אלא יספקו לכם את כל המידע הנדרש, כדי לעבוד בצורה יעילה ומהירה עם שפת פייתון בכל הקשור לעבודה עם נתונים. ניתן למשל להשתמש בשפה כדי ליהנות מפונקציונליות רחבה ומניפולציות שונות על הנתונים, דבר שמאפשר תחקור מהיר ופשוט יותר.
שימוש חשוב נוסף שניתן לעשות בשפה לאחר קורס python, קשור לפיתוח ווב. מדובר על תפעול "מאחורי הקלעים" של האתר מצד השרת. השפה מאפשרת אפקטיביות, אבטחה גבוהה, שימוש חוזר בקוד ועוד.
בשנים האחרונות ניתן לשמוע יותר ויותר על בינה מלאכותית. במקרים אלו, יש צורך לייצר קוד שיסייע למכונה ללמוד ולהסיק מסקנות לעתיד. שפת התכנות במקרים אלו היא לרוב שפת פייטון, בזכות הספריות הייעודיות שפותחו בדיוק עבור השימוש הזה. הספריות מסייעות רבות למפתח ומקלות על עבודתו.
לסיכום, Python נחשבת לשפת תכנות קלה יחסית ללמידה ואפקטיבית ביותר עבור המטרות שלה. הן בתחום הבינה המלאכותית והן בתחומי הדטא בייס, בשני המקרים פייטון מהווה שחקן מרכזי.
לעוד מידע, בקרו באתר של See Security