איך משתמשים בדוד קיטור בתעשיה?
דודי הקיטור משמשים היום במרבית המפעלים. וזאת בגלל סיבה פשוטה – דוד הקיטור מאופיין ביתרונות רבים והוא מאפשר לבצע פעולות ולנהל את התהליכים התעשייתיים ביעילות מרבית. כמובן שלכל מפעל ולכל תחום בתעשייה יש להתאים את הדוד המתאים ואת המערכת ההולמת שתספק מענה הולם לשימוש נוח.
מטרה: העברה של אנרגיית חום
המטרה של דודי הקיטור היא העברה של אנרגיית חום. כאשר החום שהדוד מפיק משמש למגוון מטרות בהתאם לצורך הספציפי של המפעל. תהליך החימום מתבצע באמצעות חימום מים לטמפרטורה גבוהה מאוד, בעקבות החימום הזה נוצר לחץ אדים עוצמתי שניתן לעשות בו שימושים שונים. דודי הקיטור משמשים בתעשייה עבור מטרות שונות – ייצור מזון, תעשיות ביטחוניות, פרמצבטיקה ועוד. דודי הקיטור משמשים לחימום, עיקור, ניקיון, בישול ועוד.
איך זה עובד?
כל דוד קיטור מורכב משלושה חלקי בסיס. מיכל מים, מערכת בקרה ומערכת בעירה. במהלך ביצוע הפעולה שורפים הדודים דלק מוצק או נוזלי, כתוצאה מכך מתחממים המים ומגיעים לטמפרטורה של רתיחה, כך נוצר הקיטור שבאמצעותו ניתן לבצע את הפעולות הרצויות. מערכת הבעירה נועדה לחמם את המים ולהמיר אותה לאנרגיה של קיטור. כדי לוודא כי הפעולה מתבצעת כראוי נועדה מערכת הבקרה שמאפשרת שליטה על ביצוע הפעולה. מרבית הדודים פועלים באמצעות סולר – חומר בעירה שנחשב יעיל ביותר. אם כי יש חומרי בעירה אחרים שגם הם משמשים עבור הפעלת וי הקיטור.
מערכת הצינורות
לכל דוד קיטור, כמו שאפשר לראות באתר http://www.energetica.co.il/, יש גם מערכת צינורות שלה תפקיד חשוב במערכת כולה. כדי לייעל את המערכת חשוב להקפיד על צינורות שלהם שטח פנים גדול, בצורה כזו מאיצים את ייצור הקיטור. כמו כן חשוב לזכור כי התאמה של מערכת הצינורות למערכת כולה חשובה מאוד לניצול מקסימלי של המערכת ולחסכון בעלויות ובזמן העבודה.
בטיחות בהפעלת הדוד
יש לשים לב לכך כי דוד הקיטור נוע ליצור חום ולכן השימוש בו מחייב זהירות רבה. למעשה התקנים קובעים כי רק מי שמורשה לכך יכול לתפעל את מערכת החימום הזו. וזאת כדי להבטיח כי הדוד יתופעל כראוי ולא יהיה כרוך בנזקים ובפגיעות.