המדריך לעדשות המגע: הסוגים הקיימים
קיימים כמה סוגים של עדשות מגע שההבדלים ביניהם הם חומרי הגלם שמהם מייצרים את העדשות, אם הן רכות או קשות ומה תדירות השימוש בהן.
עדשות מועדפות
ברוב המקרים הלקוחות מעדיפים להיעזר בעדשות רכות כיוון שהן נוחות יותר לשימוש מאשר העדשות הקשות. הן מיוצרות מחומרים כמו הידרו ג'ל, הידרו ג'ל עם סילקון אשר מעבירים כמות גדולה יותר של חמצן לעין ולכן זו אופציה אידאלית עבור מי שאינו ממצמץ הרבה והעין שלו היא יבשה.
מעבר לכך קיימות עדשות מגע מולטיפוקל אשר מאפשרות ראייה הן למרחק רב והן למרחק קצר או עדשות ביופוקל.
התאמת העדשות לפרקי זמן
עדשות יומיות
מדובר בעדשות שהן דקיקות מאד ולכן כמות גדולה של נוזלים ושל חמצן עוברים בהן. אלו הן עדשות מועדפות כיוון שלאחר שימוש של יום אחד זורקים אותן וביום הבא לוקחים זוג חדש. עקב כך גם אין צורך לנקות אותן בתמיסות ייעודיות.
הן מתאימות לאלו הסובלים מבעיה של דלקות עיניים חוזרות ונשנות ועיניים רגישות. כמו כן הן מתאימות לרחצה בבריכת השחייה או בים, לשימוש חד פעמי מעת לעת כמו באירועים.
עדשות חודשיות, שבועיות ודו שבועיות
גם באופציה זו נהנים המשתמשים ממעבר של כמות גדולה של נוזלים ושל חמצן. להבדיל מעדשות מגע יומיות יש להניח אותן בתוך תמיסה מתאימה בכל לילה, כיוון שמצטבר בהן לכלוך וגם הפרשות לאורך היום.
יש מקרים שבהם עדשות מגע אלו מסוגלות לתקן בעיה של צילינדר, אך יש לבדוק זאת עם האופטומטריסט.
עדשות קבועות
יש אפשרות להתאים אותן באופן מושלם לכל לקוח, גם מי שיש לו בעיית צילינדר והן משמשות אותו לאורך שנה – שנתיים תוך ביצוע הניקוי הנדרש.