מעבר לקוד: תובנות של איציק בריל להצלחה משמעותית וערכית בעולם הטכנולוגיה
מבוא: מסלול לא שגרתי לפסגת החדשנות
עולם הטכנולוגיה, על שלל פיתוייו והבטחותיו לעתיד, מושך אליו כישרונות רבים החולמים לפרוץ גבולות, לחדש ולהשאיר חותם. אך מהי באמת הצלחה בתחום דינמי ותובעני זה? האם היא נמדדת רק בשליטה טכנית בשפות קוד, בהבנה עמוקה של אלגוריתמים, או ביכולת לפתח את האפליקציה הוויראלית הבאה? סיפורו הייחודי והבלתי שגרתי של יצחק (איציק) בריל – נהג מרוצי ראלי בינלאומי בעברו, יזם חברתי בנשמתו, וכיום מוביל סטארטאפ טכנולוגי-ביטחוני מתקדם – מציע פרספקטיבה רחבה ועמוקה יותר על מרכיביה של הצלחה משמעותית ובת-קיימא בעולם הטכנולוגי.
דרכו המרתקת של בריל, שאינה עונה על הנרטיב הקלאסי של יזם ההייטק הטיפוסי, מלמדת שחדשנות אמיתית והשפעה ארוכת טווח נולדות לא רק מברק טכנולוגי, אלא משילוב עוצמתי של ערכים מוצקים, תחושת שליחות, חשיבה רב-תחומית ומחויבות אנושית עמוקה. סיפור זה, השזור בהצלחות על מסלולי המרוצים המאובקים של אירופה, בפעילות חברתית נוגעת ללב ובחזית הטכנולוגיה הביטחונית, מהווה מקור השראה ומאגר של תובנות מעשיות. מאמר זה נועד לחלץ עקרונות פעולה וטיפים ייחודיים ממסעו של איציק בריל, כאלו שיוכלו להאיר את דרכם של יזמים, מפתחים, וכל מי ששואף לבנות קריירה טכנולוגית שהיא לא רק מצליחה, אלא גם בעלת ערך ומשמעות.
1. כוחו של ה"למה": מצאו את "הדלק החברתי" שלכם
אחד המסרים המרכזיים והעוצמתיים ביותר העולים מסיפורו של איציק בריל הוא החשיבות הקריטית של פעולה מתוך מה שהוא מכנה "דלק חברתי" – הנעה פנימית הנובעת מאכפתיות כנה ומרצון אמיתי לפתור בעיות המעיקות על אנשים או על החברה כולה. בריל טוען בתוקף כי "יזמות אמיתית נולדת מתוך אכפתיות ולא רק מתוך מטרה עסקית". בעולם הטכנולוגי, שלעיתים קרובות מדי שם דגש על ה"מה" (הטכנולוגיה עצמה, הפיצ'רים, החידוש) ועל ה"איך" (הפיתוח, האלגוריתמיקה, המודל העסקי), קריאתו של בריל מזכירה לנו את חשיבותו העליונה של ה"למה" – המטרה העמוקה, הערכית והאנושית המניעה את העשייה.
ה"למה" הזה, על פי בריל, הוא לא סיסמה שיווקית או הצהרה ערטילאית. זהו הכוח הפנימי הנותן משמעות למאמץ, הדוחף קדימה ברגעי משבר ומחבר את היוזמה הטכנולוגית להקשר אנושי רחב יותר. הדבר בא לידי ביטוי מובהק בשני צמתים מרכזיים בחייו, הממחישים את התזה הזו הלכה למעשה:
- מיזם "שניות שמצילות חיים": יוזמה התנדבותית זו, במסגרתה הרצה בפני אלפי בני נוער על נהיגה בטוחה, לא נולדה משיקול עסקי או מרצון לבנות מותג אישי. היא צמחה מתוך תגובה רגשית עמוקה וכואבת למציאות הקשה של תאונות הדרכים בישראל. "הנתון של כ־500 הרוגים בתאונות דרכים בכל שנה בישראל שובר לי את הלב", הוא אומר בכנות נוגעת, "אלה לא מספרים – אלה חיים. משפחות. חלומות שנגדעו". האמפתיה העמוקה הזו, הרצון הפעיל למנוע סבל ולהציל חיים, היו ה"למה" הטהור שהניע אותו לפעולה, להשקיע מזמנו וממרצו ללא תמורה חומרית. זוהי דוגמה מובהקת ל"דלק חברתי" בפעולה.
- הסטארטאפ הביטחוני-טכנולוגי: גם כאן, בהקמת מיזם טכנולוגי מורכב ועתיר אתגרים בתחום הביטחוני, המוטיבציה של בריל חורגת מהשאיפה להצלחה עסקית או מאתגר טכנולוגי גרידא. הפיתוח, המתמקד בפתרונות צילום מבצעי מתקדמים לשדה הקרב, נועד "לספק מידע קריטי באופן מיידי, לשפר את קבלת ההחלטות, ולשמור על ביטחון הלוחמים בשטח". שוב, ה"למה" קשור באופן ישיר לרווחתם ולביטחונם של בני אדם במצבים קריטיים. הרגישות לחיי אדם, שהתחדדה בפרויקט "שניות שמצילות חיים", מקבלת כאן ביטוי טכנולוגי מתקדם.
טיפ טכנולוגי #1 מאיציק בריל: לפני שאתם צוללים לתוך שורות הקוד, האלגוריתמים המורכבים או המודלים העסקיים, עצרו ושאלו את עצמכם בכנות: מהו ה"למה" שלכם? איזו בעיה אמיתית אתם שואפים לפתור? על איזה צורך אנושי או חברתי אתם מבקשים לענות? מציאת "דלק חברתי" אותנטי לא רק תעניק משמעות עמוקה יותר לעבודתכם, אלא גם תשמש לכם כמצפן וכמקור כוח ברגעים המאתגרים, ותסייע לכם ליצור טכנולוגיה בעלת ערך אמיתי ובר קיימא. חפשו את הבעיות ש"שוברות לכם את הלב" – שם טמון פוטנציאל החדשנות המשמעותית ביותר.
2. לקחים ממסלול המרוצים: חישול חוסן מנטלי ודיוק ביצועיסטי לעולם הטכנולוגיה
לפני שהפך ליזם טכנולוגי, איציק בריל חרש את מסלולי המרוצים המאתגרים והקשוחים ביותר באירופה. הוא ייצג את ישראל בגאווה במרוצי באחה יוקרתיים, קטף את המקום הראשון בראלי פורטוגל והגיע למקום השני המכובד בראלי ספרד. הישגים אלו, בענף ספורט תובעני ובלתי מתפשר, אינם מקריים; הם תוצר של שנים ארוכות של אימונים מפרכים, הקרבה אין קץ ונחישות פלדה. עולם המרוצים התחרותי, במיוחד ברמות הגבוהות ביותר, הוא כור היתוך לכישורים קריטיים, שבריל מצא כרלוונטיים להפליא לעולם היזמות והטכנולוגיה.
המעבר החד לכאורה מעולם מרוצי המכוניות עתיר האדרנלין לעולם הפיתוח הטכנולוגי המוקפד, עשוי להיראות תמוה לחלק. אך עבור בריל, קיימת סינרגיה עמוקה בין שני העולמות הללו. הכישורים והתכונות שנרכשו והתחדדו בין פניות מסוכנות, קפיצות מסמרות שיער ותקלות מכניות בלתי צפויות, הפכו לארגז כלים יקר ערך במסעו היזמי.
- דיוק, מיקוד ותשומת לב לפרטים הקטנים: על מסלול הראלי, סטייה של סנטימטרים בודדים או רגע של חוסר ריכוז עלולים להוביל לאסון או לכישלון המרוץ כולו. הנהג חייב להיות מפוקס לחלוטין, "בתוך הבועה", לקרוא את השטח במהירות אדירה, להקשיב למנוע, להרגיש את הרכב ולהגיב בדיוק כירורגי. יכולת זו למיקוד אינטנסיבי ותשומת לב לפרטים הקטנים ביותר – החל מכוונון אחרון במוסך ועד לתגובה מיקרו-שנייתית על המסלול – היא נכס יקר ערך בכל יוזמה טכנולוגית מורכבת. בעולם הפיתוח, באג קטן או פרט שהתפספס באפיון עלולים להוביל לכישלון של מוצר שלם.
- הערכת סיכונים וניהולם המושכל: מרוץ ראלי הוא ריקוד עדין על קצה גבול היכולת האנושית והמכנית. הנהג נדרש כל העת להעריך סיכונים, לקבל החלטות בשברירי שנייה מתי לדחוף קדימה, מתי לאגרסיבי ומתי לנקוט בזהירות מחושבת. זו אינה פזיזות או הימור פרוע, אלא ניהול סיכונים מתוחכם, המבוסס על ניסיון, אינטואיציה והבנה עמוקה של המגבלות. יכולת זו לנהל סיכונים, להבין את פוטנציאל הכישלון ולפעול למזעורו תוך חתירה למטרה, תשרת אותו היטב בעולם היזמות רב התהפוכות והאי-ודאות.
- חוסן נפשי, קור רוח ויכולת הסתגלות: תקלות טכניות בלתי צפויות, שינויים דרמטיים בתנאי מזג האוויר, טעויות ניווט של הנווט, לחץ מצד מתחרים – כל אלו הם חלק בלתי נפרד ממרוץ ראלי. היכולת להתאושש במהירות ממשברים, לא לאבד עשתונות תחת לחץ, ללמוד מטעויות תוך כדי תנועה ולהסתגל למצבים חדשים ובלתי צפויים היא תכונת אופי של אלופים. תכונה זו, של חוסן מנטלי וגמישות מחשבתית, היא חיונית לא רק להישרדות אלא גם לשגשוג של כל יזם וכל צוות טכנולוגי, הנדרש להתמודד עם אתגרים משתנים, דדליינים לוחצים וכישלונות אפשריים.
- חשיבה אסטרטגית, תכנון וביצוע ללא פשרות: מרוץ אינו רק נהיגה מהירה; הוא מבצע לוגיסטי ואסטרטגי מורכב. החל מהכנות הרכב והצוות חודשים מראש, דרך תכנון אסטרטגיית המרוץ, ניהול צמיגים ודלק, ועד לתיאום מושלם עם הנווט וצוות התמיכה – כל פרט חייב להיות מתוכנן ומבוצע ללא דופי. הדרישה הזו לביצועים מיטביים ואמינות כערך עליון, במיוחד כאשר מדובר בציוד ובטכנולוגיה שעליהם תלויים ביצועים ואף בטיחות, מתורגמת ישירות לדרישות מהטכנולוגיה הצבאית שבריל מפתח כיום. אין מקום לפשרות כאשר מדובר בביטחון לוחמים.
- פתרון בעיות בזמן אמת תחת לחץ: נהג מרוצים וצוותו נדרשים לעיתים קרובות לאבחן ולפתור בעיות טכניות ומכניות מורכבות תחת לחץ זמן אדיר, בתנאי שדה לא אידיאליים. חשיבה אנליטית מהירה, יצירתיות ויכולת אלתור הן הכרחיות. מיומנויות אלו, של פתרון בעיות דחופות בסביבה עתירת אדרנלין, הפכו לחלק בלתי נפרד מארגז הכלים של איציק בריל.
טיפ טכנולוגי #2 מאיציק בריל: אמצו את "לך הרוח של האלוף". טפחו בעצמכם ובצוותים שלכם חוסן מנטלי, יכולת הסתגלות וקור רוח תחת לחץ. שאפו לדיוק מרבי ולביצועים ללא פשרות, אך במקביל, היו מוכנים להתמודד עם הבלתי צפוי, ללמוד מכישלונות ולהמשיך קדימה. אל תפחדו לקחת סיכונים מחושבים, אך תמיד עשו זאת מתוך הבנה עמוקה של ההשלכות ותכנון קפדני. זכרו, טכנולוגיה פורצת דרך דורשת לא רק רעיון מבריק, אלא גם ביצוע מדויק, אמינות גבוהה ויכולת לעמוד באתגרים הקשים ביותר.
3. הליבה האנושית: אמפתיה, ערכים ומחויבות חברתית בעידן טכנולוגי
בעולם המונע לעיתים קרובות על ידי נתונים קרים, סטטיסטיקות ומדדים כמותיים, קל לשכוח את הפנים האנושיות המסתתרות מאחורי המספרים והקוד. אולם, עבור איציק בריל, האמפתיה והמחויבות האנושית אינן תוספת נחמדה או "רכות" אופציונלית; הן נמצאות בליבת העשייה, והן מהוות מקור השראה וקריטריון מרכזי להצלחה אמיתית.
כפי שצוין קודם, הציטוט שלו – "אלה לא מספרים – אלה חיים. משפחות. חלומות שנגדעו" – בהתייחסו לקורבנות תאונות הדרכים, אינו רק הבעת צער פסיבית. הוא הצהרת כוונות, תמצית של תפיסת עולם שלמה, והדלק הרגשי שהניע אותו להקים את מיזם "שניות שמצילות חיים". זוהי דוגמה חיה לאופן שבו אמפתיה עמוקה – היכולת להרגיש את כאבו של האחר ולהזדהות עם מצוקתו – יכולה להיתרגם לפעולה משמעותית בעלת אימפקט חברתי.
היכולת הזו להתחבר לקהל צעיר, להבין את עולמם, את הפחדים שלהם ואת נקודות התורפה שלהם, ולהשפיע על עמדותיהם והתנהגותם, פיתחה בבריל מיומנויות נוספות החיוניות גם בעולם הטכנולוגי:
- הבנת המניעים האנושיים: טכנולוגיה, בסופו של דבר, מיועדת לשרת בני אדם. היכולת להבין לעומק את המניעים, הצרכים, הרצונות והחששות של המשתמשים הפוטנציאליים היא קריטית לפיתוח מוצרים ושירותים רלוונטיים, אינטואיטיביים ובעלי ערך אמיתי.
- תקשורת אפקטיבית והעברת מסרים: העמידה מול קהל והצורך להעביר מסרים מורכבים ורגישים באופן ברור, משכנע ונוגע ללב, היא מיומנות יקרת ערך. בעולם הטכנולוגי, היכולת לתקשר חזון, להסביר מוצר מורכב, לגייס צוות או לשכנע משקיעים, תלויה במידה רבה ביכולות תקשורת בינאישיות מצוינות.
- תחושת שליחות ומוטיבציה ערכית: ההבנה כי ניתן וצריך להשתמש בכישורים, בידע ובמשאבים האישיים כדי לחולל שינוי חיובי בחברה, מוסיפה נדבך של עומק ותכלית לעשייה הטכנולוגית. כאשר הטכנולוגיה מונעת מתוך תחושת שליחות, היא נוטה להיות ממוקדת יותר, עמידה יותר בפני קשיים, ובעלת סיכוי גבוה יותר להשאיר חותם חיובי.
נדבך זה בחייו של בריל, של פעילות חברתית המונעת מאמפתיה עמוקה, הוסיף ממד של עומק אנושי וחיבור קהילתי לכישוריו, ועיצב את תפיסת עולמו לגבי אחריות חברתית של יזמים ושל חברות טכנולוגיות. הוא מאמין כי "אם אתה יכול לתרום, תתרום. אם אתה יכול להשפיע – אל תוותר." פילוסופיה זו מלווה אותו גם בהובלת הסטארטאפ הביטחוני שלו, שם הרגישות לחיי אדם והשאיפה לשמור על ביטחון הלוחמים מהוות קו מנחה מרכזי בפיתוח הטכנולוגי.
טיפ טכנולוגי #3 מאיציק בריל: אל תתנו לטכנולוגיה להפוך למטרה בפני עצמה. זכרו תמיד את האנשים שאותם היא אמורה לשרת. טפחו אמפתיה, הקשיבו לצרכים האמיתיים של המשתמשים ושל החברה, ושאפו ליצור פתרונות טכנולוגיים שלא רק מחדשים, אלא גם משפרים חיים ותורמים לטוב הכללי. חפשו את נקודות המפגש בין הברק הטכנולוגי לבין המחויבות האנושית – שם טמונה החדשנות המשפיעה באמת.
4. הנתיב הבלתי שגרתי: כוחה של חשיבה רב-תחומית וצבירת ניסיון מגוון
בעמק הסיליקון ובמרכזי הייטק אחרים בעולם, המסלול ה"מקובל" להצלחה כולל לעיתים קרובות לימודים באוניברסיטה יוקרתית, התמחות בחברות ענק, ואז הקמת סטארטאפ בתחום התמחות צר. סיפורו של איציק בריל שונה בתכלית, והוא מדגים את הכוח העצום הטמון דווקא במסלול חיים בלתי שגרתי, המשלב תשוקות מגוונות, צבירת ניסיון בתחומים שונים לכאורה, ומחויבות ערכית עמוקה.
היכולת לשאוב תובנות מעולם המרוצים התחרותי והאקסטרימי, ליישם אותן בפעילות חברתית נוגעת ללב שמטרתה הצלת חיים, ולמנף את כל אלו ליצירת טכנולוגיה ביטחונית מתקדמת – היא עדות חיה לכוחה של צבירת ניסיון מגוון. דווקא העובדה שאיציק בריל "לא הלך בתלם" המקובל, אלא צעד בנתיבים ייחודיים שנבעו מתשוקותיו ומערכיו, היא שאפשרה לו לפתח ראייה רחבה, גמישות מחשבתית יוצאת דופן, ויכולת לחבר נקודות שאחרים, שאולי צעדו במסלול קונבנציונלי יותר, לא היו רואים.
היתרונות של גישה רב-תחומית זו באים לידי ביטוי במספר אופנים:
- חדשנות הנובעת מהצלבת תחומים: לעיתים קרובות, הרעיונות החדשניים ביותר נולדים במפגש בין דיסציפלינות שונות. היכולת של בריל לקחת עקרונות של דיוק, אמינות ותפקוד תחת לחץ מעולם המרוצים, וליישם אותם בדרישות של טכנולוגיה צבאית, או לקחת את האמפתיה וההבנה האנושית שרכש בפעילותו החברתית ולהטמיע אותן בתהליכי הפיתוח, היא דוגמה מצוינת לכך.
- גמישות מחשבתית ויכולת פתרון בעיות יצירתית: חשיפה לתחומים מגוונים מאמנת את המוח לחשוב מחוץ לקופסה, לגשת לבעיות מזוויות שונות, ולא להיות מקובע בפרדיגמות חשיבה של תחום אחד. הגמישות המחשבתית הזו חיונית בעולם הטכנולוגי המשתנה במהירות, הדורש הסתגלות מתמדת ויכולת למצוא פתרונות יצירתיים לאתגרים חדשים.
- הבנה רחבה יותר של המערכת: ניסיון בתחומים שונים מאפשר ראייה הוליסטית יותר של מערכות מורכבות. יזם טכנולוגי עם רקע מגוון עשוי להבין טוב יותר לא רק את ההיבטים הטכניים של המוצר, אלא גם את ההקשרים העסקיים, החברתיים, האתיים והאנושיים שלו.
- למידה מתמדת והסתגלות: המעבר בין תחומים שונים מחייב יכולת למידה מהירה, פתיחות לרעיונות חדשים, ונכונות לאתגר הנחות יסוד קיימות. תכונות אלו הן קריטיות להצלחה ארוכת טווח בעולם הטכנולוגיה, שבו ידע מתיישן במהירות וטכנולוגיות חדשות צצות חדשות לבקרים.
סיפורה של אשתו של איציק, ליאת דן בריל, שהוזכר במקורות, מחזק גם הוא את הרעיון הזה. בחירתה לעזוב קריירה גלובלית מרשימה בת שני עשורים בהייטק לטובת הגשמת תשוקתה בעולם העיצוב והיצירה, מדגישה את חשיבות החיבור ל"אני מאמין" פנימי ואת האומץ לפרוץ נתיבים אישיים, גם אם הם חורגים מהמצופה.
טיפ טכנולוגי #4 מאיציק בריל: אל תחששו ממסלול קריירה לא ליניארי. אמצו הזדמנויות לצבור ניסיון בתחומים מגוונים, גם אם הם נראים לא קשורים ישירות למטרות הטכנולוגיות המיידיות שלכם. טפחו סקרנות אינטלקטואלית, היו תלמידים נצחיים, וחפשו באופן פעיל דרכים להצליב רעיונות ותובנות מתחומים שונים. הגמישות המחשבתית, היצירתיות והראייה הרחבה שתפתחו יהוו יתרון משמעותי בעולם הטכנולוגי.
5. הגדרת הצלחה משמעותית: מעבר למדדים הכמותיים
מהי הצלחה אמיתית בעולם הטכנולוגיה? האם היא נמדדת בגיוסי הון מרשימים, בהערכות שווי אסטרונומיות, בכמות משתמשים, או ב"אקזיט" הנכסף? בעוד שמדדים אלו בהחלט משקפים היבטים מסוימים של הצלחה עסקית, תפיסת העולם של איציק בריל מציעה הגדרה רחבה ועמוקה יותר – הצלחה משמעותית, בעלת ערך ובת-קיימא.
עבור בריל, הצלחה אמיתית אינה יכולה להתנתק מה"למה" – מהמטרה העמוקה המניעה את העשייה. היא קשורה קשר הדוק ליכולת ליצור אימפקט חיובי, לפתור בעיות אמיתיות, ולתרום לרווחתם ולביטחונם של בני אדם. הברק הטכנולוגי, החדשנות וההישגים העסקיים הם כלים חשובים, אך הם אמצעים להשגת מטרה נעלה יותר, ולא המטרה עצמה.
תפיסה זו באה לידי ביטוי בבחירותיו לאורך הדרך:
- ההתמקדות בהצלת חיים: הן במיזם "שניות שמצילות חיים" והן בסטארטאפ הביטחוני, המכנה המשותף הוא השאיפה להגן על חיי אדם. זוהי אינדיקציה ברורה לכך שהצלחה, עבורו, נמדדת בראש ובראשונה ביכולת להשפיע לטובה על היבט בסיסי וקריטי זה.
- הדגש על ערכים ואתיקה: סיפורו מלמד על חשיבות הפעולה מתוך מערכת ערכים פנימית מוצקה. האכפתיות, תחושת השליחות, המחויבות האנושית – כל אלו אינם מילים ריקות, אלא עקרונות מנחים המעצבים את החלטותיו ואת פעולותיו.
- הנכונות לפעול גם ללא תמורה חומרית מיידית: מיזם ההתנדבות שלו מוכיח כי המוטיבציה שלו אינה נובעת רק משיקולים כלכליים. הרצון לתרום ולהשפיע גובר לעיתים על הפוטנציאל העסקי.
- השילוב של הצלחה אישית עם תרומה חברתית: בריל אינו רואה סתירה בין שאיפה למצוינות ולהישגים אישיים (כפי שהוכיח במסלולי המרוצים) לבין מחויבות עמוקה לחברה. נהפוך הוא, הוא ממנף את כישוריו, את המוניטין שלו ואת ניסיונו כדי ליצור ערך רחב יותר.
ההבנה כי הצלחה טכנולוגית יכולה וצריכה להיות כרוכה ביצירת ערך אנושי וחברתי היא מסר חשוב בעולם שבו לעיתים המרדף אחר החדשנות והרווח מטשטש את ההשלכות הרחבות יותר של הטכנולוגיה.
טיפ טכנולוגי #5 מאיציק בריל: הגדירו לעצמכם מהי הצלחה משמעותית עבורכם, מעבר למדדים הכמותיים המקובלים. שאלו את עצמכם איזה אימפקט אתם רוצים ליצור בעולם, אילו ערכים חשובים לכם, וכיצד הטכנולוגיה שאתם מפתחים יכולה לשרת את המטרות הללו. הצלחה שנבנית על בסיס ערכי מוצק ותחושת שליחות היא לא רק מספקת יותר ברמה האישית, אלא גם בעלת סיכוי גבוה יותר להיות בת-קיימא ובעלת השפעה חיובית לאורך זמן.
סיכום: עקרונות מפתח להצלחה טכנולוגית עם ערך מוסף
סיפורו הבלתי שגרתי והמרתק של איציק בריל מציע כאמור נקודת מבט ייחודית ומרעננת על מהות ההצלחה בעולם הטכנולוגי. הוא מזכיר לנו שמאחורי כל קוד, כל אלגוריתם וכל מוצר, עומדים אנשים, צרכים אנושיים ופוטנציאל להשפעה – לטוב ולרע. התובנות העולות ממסעו יכולות להוות מפת דרכים ערכית ומעשית עבור כל מי ששואף לא רק להצליח בתחום הטכנולוגי, אלא גם להשאיר חותם חיובי ומשמעותי.
לסיכום, הנה חמישה עקרונות פעולה מרכזיים, או "טיפים", שניתן לחלץ ממסעו של איציק בריל:
- פעלו מתוך "דלק חברתי": חפשו את ה"למה" העמוק שלכם, את הבעיה האמיתית שאתם רוצים לפתור מתוך אכפתיות כנה. זהו הכוח המניע החזק ביותר ליצירת חדשנות משמעותית.
- אמצו חוסן מנטלי ודיוק ביצועיסטי: למדו מהקפדנות, מהמיקוד, מהיכולת לתפקד תחת לחץ ומהחוסן הנפשי הנדרשים בתחומים תובעניים. תכונות אלו חיוניות לתרגום רעיונות טכנולוגיים למציאות אפקטיבית ואמינה.
- הציבו את האדם והערכים במרכז: אל תשכחו את ההיבט האנושי של הטכנולוגיה. טפחו אמפתיה, פעלו מתוך ערכים מוצקים, ושאפו ליצור פתרונות המשפרים חיים ותורמים לחברה.
- חבקו את הנתיב הבלתי שגרתי: אל תחששו מצבירת ניסיון מגוון ומחשיבה רב-תחומית. הגמישות, היצירתיות והראייה הרחבה שתפתחו יהוו יתרון משמעותי בעולם הטכנולוגי המורכב.
- הגדירו הצלחה בעלת משמעות: חתרו להצלחה החורגת ממדדים כמותיים גרידא. שאפו ליצור אימפקט חיובי, לפעול מתוך תחושת שליחות, ולבנות קריירה טכנולוגית שהיא לא רק מצליחה, אלא גם בעלת ערך ומשמעות עמוקים.
דרכו של איציק בריל מלמדת שאין נוסחה אחת ויחידה להצלחה, וכי לעיתים, דווקא הנתיבים הפחות שגרתיים, המונעים מתשוקה אמיתית, מערכים עמוקים ומרצון כן לתרום, הם המובילים לחדשנות המשמעותית והמשפיעה ביותר. בעולם הטכנולוגי של המחר, ייתכן שאלו בדיוק התכונות והגישות שיבדילו בין הצלחה חולפת לבין השארת מורשת בת-קיימא.